2010-06-14

Kableliai ir Taškai










Rašo Vladas Bartochevis
Įdėti kablelį – tai yra eiti toliau, žiūrėti toliau, mąstyti toliau, praplėsti akiratį. Tai yra matyti daugiau.
Įdėti tašką – tai yra pripažinti. Tai yra rasti ramybę. Taškas gali būti pabaiga ar/ir pradžia.

Vien kableliais būsime kaip jūreiviai be uosto ir žemės, gražaus romano herojai, tačiau liūdni gyvenimo personažai, gyvenantys laukimu - sekančios akimirkos vergai.
O vien taškais būsime akli. Santykiuose – būtų spalvų praradimai(kai nebėra savo partneriui/ei švežių kasdieninių pastangų ir rūpesčių; kai kasdienybės variklis tampa negyvu mechanišku kartojimu, kuriam energija gauna nuo praeities, kai tūrėtų gauti nuo švežių kasdieninių atradimų). Karjerose – būtų blizgesio praradimas(kai nebėra naujų tikslų ar tobulėjimo ieškojimo). O tikėjime – būtų Dievo praradimas(kai vieno ar kelių atsakymų užtenka, juk susipažinti su begalybe reikia begalinio akiračio plėtimo).

Yra žinoma, kad išmintingumas yra pusiausvyra. Tai yra – rasti taškus ir jais remtis, ir tuo pačiu metu eiti, žiūrėti, mąstyti, mylėti toliau. Jūreivis, pažinodamas savo uostą, gali plaukti link žinomybės ir niekada nebus pasiklydęs. Atvirkščiai - jūreivis be uosto – galės rasti naujas žemes, bet vis dar būti pasiklydęs.

Kablelis sugrižta.
Bet reikia priminti, kad Kablelis yra gyvas, nes mes, kurie Jį kūrė ir kuria, esame žmonės. Žmonės, kurie nesileidžia būti pririšti konformizmo pančiais, ieškome tikrumo ir tyrumo, ir nesusitaikome su mažiau. Mes tik pasiduodame brandumui. Dėl to mes keičiames, ir Kablelis keičiasi kartu su mumis.
Pavyzdžiui - Aš asmeniškai galų gale supratau, kad dėdami kablelius mes tik ieškome taškų. Bet nebūtinai taškų, po kurių sustos Gyvenimas, o gali būti tie taškai, po kurių atsiskleis naujas gyvenimas arba pats tikrasis gyvenimas. Taip man yra, radau tašką - jūra prieš akis, tačiau nebesu pasiklydęs.
Ir per mano ir kitų narių brandumą Kablelis eis toliau, kaip tikra gyva būtybė.,

P.s.- Nuotraukose(nuo viršaus į apačią, iš kairės į dešinę):
John Lennon, Anglija(įkvėpimas); Sergio Vieira de Mello, Brazilija(įkvėpimas); Dorte, Lenkija(Kablelio narė); Martin Luther King, JAV(įkvėpimas); Fernando Nobre, Portugalija(įkvėpimas); Gandhi, Índija(įkvėpimas); Oumou Seydou Tall, Senegal/Gambia(įkvėpimas); Antanas Saulaitis, Lietuva(įkvėpimas); Egle, Lietuva(Kablelio narė); Miguel Angel Nunez Escobar, Paragvajus/Portugalija(įkvėpimas); Nelson Mandela, Pietų Afrika(įkvėpimas); Kristina, Lietuva(Kablelio narė); "Slow Movement simbolis"; Aung San Suu Kyi, Miammar(įkvėpimas); Barack Obama, JAV(įkvėpimas); Eduardo, Brazilija(Kablelio kurėjas); John Wing, Kinija(įkvėpimas); N'cok, Bisau Gvinėja(Kablelio narys); Johann Olav Koss, Norvegija(įkvėpimas); Renata, Lenkija/Lietuva(Kablelio narė); Rose Busingye, Uganda(įkvėpimas); Luiz Inácio Lula da Silva, Brazilija(įkvėpimas); Vladas, Lietuva(Kablelio kurėjas), Zamenhof, Lenkija(įkvėpimas); Frank, Olandija(Kablelio narys), Dag Hammarskjold, Švedija(įkvėpimas); Raul Seixas, Brazilija(įkvėpimas); “Shministim judėjimas”, Izraelis(įkvėpimas); Kristina, Anglija/Lietuva(Kablelio narys); Anselmo Borges, Portugalija(įkvėpimas ir Kablelio narys); Arundhati Roy, Índija(įkvėpimas); Pavarotti, Italija(įkvėpimas),