2011-02-11

Turėti ar norėti?

Rašo Vladas Bartochevis
Visi Žmonijos istorijoje momentai buvo svarbūs ir sukėlė mažą ar didelę revoliuciją. Tačiau šiandien yra metas, kai pagrindiniai pokyčiai priklauso ne geografijai, o psichologijai.

Kas yra tikra ir kas apskritai turi vertę?
Šiandien dažniausiai mes norime – sekančio pojūčio, sekančios SMS, naujo draugo, naujos mašinos, naujo gyvenimo. Bet galime matyti, liesti, jausti, mylėti tik tą akimirką, kurią dabar turime...Ne tą, kurią turėjome, ne tą, kurios ieškome.

Kelios mintys apie naują pasaulį

Rašo Dorota Skočik
Kaikurie žmonės yra nuteisti būti kažkur „per vidurį”. Ant ribos, už jos, kažkur šalia, kažkur Ten, o ne čia. Kai pagalvoju, dažniausiai būtent taip ir jaučiausi. Nors gimiau kaime, visada man kažko trūko kaime, o mieste irgi jaučiausi kitokia. Nors gimiau Lietuvoje, bet nuo mažens namie kalbėjau kitokia kalba, taigi jaučiausi kitokia. Kai baigus mokyklą išvažiavau pagaliau į šalį, kur galėjau mokytis ir visur susikalbėt savo gimtąja kalba, pasirodė kad čia irgi esu iš dalies svetimu žmogumi, o ir kiti žmonės tai pastebėdavo. Galų gale, esu moteris, bet kartais atrodo kad manyje yra šiek tiek vyro, kuris įvairiausiais būdais bando iš manęs išlysti, o jeigu jį ignoruočiau, nuo to būtų tik blogiau man pačiai. Galbūt tą vidinį dualizma šiek tiek paaiškina teorija, kuri teigia, kad gyvenimas tai judėjimas, kad kiekvieną sekundę viskas keičiasi ir niekad negrįžta į pradinį tašką. Į galvą niekad neateina ta pati mintis, jos gali būti nebent panašios viena į kitą. Dar įdomiau, niekad nesutinkame tų pačių žmonių, nes juk net žmonės, kuriuos mes pažįstame, kiekvieną sekundę keičiasi.

Jeigu viskas, kas matau, yra pasikeitę ir nauja, kodėl nepažiūrėjus į viską naujomis akimis? Juk struktūros ir nuostatos yra tam, kad jas laužyt...

2011-02-10

Kitą savaitę...

Kitą savaitę atnešime jums Koimbros Universiteto profesoriaus Anselmo Borges tekstą. Jis pripažintas Europoje ir pasaulyje kaip vienas iš autoritetingiausių Teologijos ir Filosofijos specialistų. Ir turime garbės gauti iš jo visą palaikymą mūsų projektui.
Ir dar atnešime mūsų draugo Frank Van den Berg mintis.
Kablelis