2011-02-18

Kam gilintis?

Rašo Frank Van den Berg, Olandija
Visa Olandija dabar abejoja ar turėtume siųsti karius į Afganistaną, paruošti tos šalies policiją. Tiksliai nežinau, koks būtų Olandijos vaidmuo čia, tik manoma, kad šis dalyvavimas užtikrintų kažkokį vaidmenį kovoje prieš talibaną. Afganistano valdžia labai nori mūsų pagalbos. Tačiau pavojus yra didžiulis ir kariai turės rizikuoti savo gyvybėmis.

Trumpai tariant, tai yra problema su daug pusių, ir žinoma - yra daug sudėtingiau nei galiu savo žodžiais čia rašyti. Gaila, kad dėl senato rinkimų(netiesioginių), kurie vyks po dviejų savaičių, partijos, kurios jau priėmė sprendimą net nesigilindamos į šią temą, pirmauja prieš kitas partijas, kurios norėtų gilintis prieš kažkokį sprendimą.

Taigi, suprantame, kad žmonės labiau vertina tokį samprotavimą kaip “negerai skristi į Afganistaną padėti šiai šaliai pakeisti savo islamišką valdžią į kitą islamišką valdžią” negu švelnesnė ir brandesnė nuomonė. Daugelis žmonių dabar labiau vertina tvirtumą, bet lieka abejonėse.
Mano nuomone, tai gali būti neatsargi pozicija prieš politikus svarbiose temose.

1 komentaras:

  1. "Daugelis žmonių dabar labiau vertina tvirtumą, bet lieka abejonėse" - cia labai gerai pataikyta.O kodel taip yra, man atrodo, todel, kad vis maziau aplinkui saugumo yra.
    Marija

    AtsakytiPanaikinti