2008-12-03

I tekstas - Pasiklydusi visuomenė?

Tarp mokytojų, dėstytojų, mokinių, studentų, tėvų jau yra normalu kalbėti apie mažą kokybę, mažą atlyginimą ir Vyriausybės nepagarbą. Nepasitenkinimas yra akvaizdus. Ir nesvarbu ar kalbame apie Lietuvą, Braziliją, Portugaliją, ar Angolą.

Yra akivaizdu, kad visos visuomenės sritys yra svarbios ir turi būti susietos. Kas įvyks ekonomikoje, tai įtakos ir sveikatą; kas bus padaryta sporte - gali paliesti ir saugumą, nes tai reiškia mažiau ar daugiau užimtumo; kas bus padaryta švietimo srityje - tas įtakos kūlturą; kas bus padaryta susisiekimo srityje - tas gali įtakoti turizmą; kas bus padaryta aplinkos srityje - tas įtakos ekonomiką ir t.t.

Tačiau yra trys sritys, kurios turėtų būti neliečiamos, kai eina kalba apie išlaidų sumažinimą, tai: Sveikatos, Saugumo(dabartis) ir Švietimo(ateitis). Ir jeigu žiūrėsime giliau, pastebėsime, kad Švietimas tūrėtų būti jų visų motina, kuriai turėtume skirti ypatingą dėmesį, nes iš jos(Švietimo srities) ateis nauji kūlturos, aplinkos, saugumo, turizmo, ekonomikos profesionalai, kurie po kelių metų susiformuos visuomenę. Tačiau dažniausiai Švietimas yra pamirštamas: normaliais laikais, arba vienas iš pirmūjų saraše: krizės metu sumažinti investicijas.

Betkokia visuomonė, kurioje nėra garbės būti mokytoju ar dėstytoju – yra pasiklydusi visuomenė,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą