2008-12-10

Sėkla - Fernando Nobre

Fernando Nobre

Fernando Nobre - pasaulio pilietis, gimęs 1951 m. Angoloje. Jo tėtis kilęs iš Portugalijos, o mama – olandų, prancūzų ir brazilų kilmės. Nuo 15 iki 35 metų jis gyeno Briuselyje, kur mokėsi ir gavo Medicinos mokslų diplomą.

Nuo1977 iki 1983 metų jis dalyvavo organizacijoje “Gydytojas be Sienų” (Médecins Sans Frontières), dirbo keletoje misijų.
1984 metais jis įkūrė savo nevyriausybinę ir pelno nesiekiančią organizaciją - „Tarptautinė Medicinos Pagalba“ (Assistencia Medica Internacional - AMI) ir dalyvavo tokiose misijose: Jordanijoje 1991m., Rumunijoje 1992m., Ruandos genocide 1994m., Bisau Gvinėjoje 1998m., Rytų Timore 1999m., ir kitose.

Jis ir jo organizacija atvyksta ten, kur dažnai pasitaiko karo konfliktai, mirties pavojus, ten, kur dažniausiai nepasiekia jokia pagalba. Jie vyksta ten tam, kad padėtų tiems žmonėms ir įspėtų pasaulį dėl netolerancijos ir kovoja prieš skurdą, socialinę nelygybę, badą ir karų pasėkmes.

Viename interviu jis pasakė, kad dauguma žurnalistų, dauguma rašytojų ir mąstytojų kalba apie sunkius pasaulio įvykius, bet jie niekada nebuvo ten, kur įvyko ar vyksta tos problemos. Kaip pavyzdžiui - konfliktas tarp izraeliečių ir palestiniečių... Jis pasakė, kad gali pasakyti apie tai, turėti savo poziciją, nes jis buvo vienoje ir kitoje pusėje, taikos ir stiprių konfliktų metais.
Jis pasakė, kad per daugiau nei 30 metų darbo padėdamas žmonėms visuose sudėtingiausiuose konfliktuose, jis gali turėti užtikrintą nuomonę apie pasaulį,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą