2009-01-14

Puolimas IR/AR atsakymas?

Vladas Bartochevis rašo:
Žiūrint į situaciją tarp izraeliečių ir palestiniečių galima pastebėti, kaip smurtas gali sunaikinti gyvybes ir svajones, įtvirtinti blogio šaknis mintyse ir pasėti neapykantos sėklą.
Taip pat galime aiškiai pastebėti, kad prieš smurtą neįmanoma reaguoti paprastai ir impulsyviai.

2008 metų birželio mėnesį įvyko ugnies nutraukimo susitarimas tarp Izraelio ir teroristų grupės “Hamas”, tarp kurio tarpininkavo Egiptas. Tačiau Hamas tęsė puldamas Izraelį bombomis ir raketomis, taip atsakymas į Gazos, Egipto ir Izraelio sienos uždarymą, kuris labai mažina palestiniečių ekonomiką, taip pat atsakydamas į izraeliečių puolimus. O Izraelis tęsė sienos uždarymą ir puolė Gazą, atsakydamas į Hamas puolimus.
Gruodžio 27 d. Izraelis pradeda didelį militaristinį veiksmą Gazoje, norėdamas sunaikinti teroristus ir atsakyti į puolimus, kuriuos vis dažniau patirdavo savo teritorijoje. Hamas, kitos grupės ir asmenybės, kaip pvz.- Libijos prezidentas, šaukia visus arabus sunaikinti Izraelį, atsakyti į šį militaristinį veiksmą.

Mano išvada yra ta, kad su smurtu(kalbu ne tik apie didelius smurtus tarptautiniuose konfliktuose, bet kiekvieną smurto veiksmą) - nėra atsakymas, o tik puolimas.
Smurtas nepaklūsta fizikos “veiksmo atoveiksmio desniui”.
Kiekvienas atoveiksmis už smurtą jau tampa šaltiniu, kai atoveiksmio priemonė yra smurtas.

Mums reikia suprasti, kad smurtas yra mūsų sukurtas dalykas, Žmogaus kūryba, ir sprendimas prieš jį tūri būti paremtas mūsų proto ir širdies sugebėjimais, o ne dziunglių taisykle “akis už akį, dantis už dantį”, ir irgi ne nuo fizikos trečiojo Niutono desnio, kuris vadovauja tik neracionaliems ir negyviems daiktams,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą