2009-02-04

Sėkla - Yusuf Islam (Cat Stevens)


čia trumpas klipas kai jis įspudingai dainuoja “Peace Train“


Gimęs 1948 m. Londone, tikrasis vardas Stephen Demetre Georgiou, o jaunystėje pradėjęs muzikanto karjerą pasivadino Cat Stevens.

Tėtis buvo graikas ortodoksas, mama švedė.


Tėvai nusprendė sįusti jį į Romanos Katalikų mokyklą, nes norėjo, kad jis turėtų gerą moralinį pagrindą. Kaip jis pats teigė ten, mokykloje, tik stebėdamas ir nedalyvaudamas mokyklos religinėse apeigose (jis nebuvo katalikas) suformavo savo kaip stebėtojo asmenybę.


Jis pasakoja, kad visada buvo jautrus, dažniausiai tylus ir linkęs stebėti gyvenimą taip, kaip neįprasta jaunam vaikinui. Sako, kad neprisimena nė karto, kai buvo vaikas ir nemąstė apie kažką. Jis prisimena vieną kartą, kai eidamas į mokyklą pabandė negalvoti, bet sakė, kad labai sunkiai sekės. Ir taip buvo visą jo gyvenimą ir gal iki šiol, pilna galva klausimų apie viską.


Labai jaunas, kai jam tebuvo 18 metų, pradėjo savo karjerą. Su protingomis, gražiomis, pozytiviomis ir energingomis dainomis tapo legenda ir pardavė daugiau nei 60 milijonų kopijų.


Svarbus įvykis jo gyvenime įvyko, kai jam buvo 19 metų, tuomet jis vos nemirė nuo tuberkuliozės. Jis pasakoja, kad vieną dieną buvo tarp garbės šviesų ir žvilgsnių, o kitą dieną po vaistų adatomis ir netoli mirties, ir tai privertė jį persvarstyti daug dalykų.

Pradėjo domėtis meditacija, joga, metafizika, skaitė daug apie kitas religijas ir tapo vegetaru.


1976 m. skendo Kalifornijos jūroje ir šaukė: “Dieve, jei išgelbsite mane dirbsiu Jums”, ir po akimirkos pakilo bangos, kurios nunešė jį iki žemės.

Pradėjo dar labiau domėtis kitomis religijomis, nuo Budizmo iki Numerologijos.

Jo gimtadienio proga brolis, kuris keliavo Jeruzalėje, parvežė jam Koraną, ir tai padėjo jam pasirinkti Islamo kelią.


1977 m. oficialiai tapo musulmonu. 1978 m. pakeičia savo vardą į Yusuf Islam ir pasitraukia iš didžiosios scenos.

Nors ir pasitraukus iš didžiosios scenos, jo kompaktus kai dar buvo Cat Stevens, perka 1,5 milionų žmonių kiekvienais metais.

Jis bando pasinaudoti pinigus pagalbos švietimo tikslais. Įkūrė 3 musulmonų mokyklas Londone ir vieną pelno nesiekiančią organizaciją Small Kindness, pripažintą Jungtinių Tautų Organizacijos, per kurią padeda Bosnijos, Kosovo ir Irako konfliktų našlaičiams.

Jis yra gavęs daug įvairių Taikos apdovanojimų.


2006 m. jis paskelbia, jog grįžta į didžiąją sceną, praėjus 40 metų nuo pirmosios jo sukurtos dainos.

čia klipas kaip jis dabar atrodo dainuodamas Where do the children play –



P.s.- Dar rekomenduoju pažiūrėti ir paklausyti Miles From Nowhere (Cat Stevens), I look I see (Yusuf Islam), Maybe you’re right (Cat Stevens), Another Saturday Night (Cat Stevens), Morning Has Broken (Cat Stevens), t.t.,

1 komentaras:

  1. aciu Vladai uz labai idomu pristatyma zmoniu, kurie man kol kas yra LABAI mazai zinomi. dabar klausausi jo dainu-jega :)
    marija

    AtsakytiPanaikinti