2009-03-07

Nietszche's Nihilizmas praktikoje

Rašo Pedro Ivo(Hadenes), Brazilija
(Kai rašiau šį tekstą pagrindinė tema buvo okultizmas, bet paskui pastebėjau, kaip ir kiti pastebėjo, kad jame yra tokia filosofija, kuria turėtų būti pritaikyta kiekvieno žmogaus kasdienybėje, visuose gyvenimo sektoriuose – politikos, ekonomikos, šeimos ir religijos.)

Okultizmo esmė - Buvimas ir Gamta ne du dalykai, o vienas. Tad nebuvimas, „Aš pats “ menkinimas, antgamtiškių Tikrovių atskirimai – yra prieš tai, kas natūralu.
Nes viskas kas egzistuoja ir kažkokiu būdu atsiskleidžia – mintimis, kosmiškai, fiziškai – nėra nei Po nei Virš Gamtos, nes viskas yra Visumos ir Nieko dalis.

Visuma yra Visatos struktūra liečiamu ir matomu pavidalu. Niekas yra ta Visatos dalis, kurios nesimato ir nesiliečia, yra tai energija, kuri yra tarp planetų ir tikrovių, kurios dažniausiai nesuvokiame, ir kai ji apsireiškia per vieną sekundės akimirką – elgiamės kaip su atgamtišku reiškiniu.

Aš atskiriu nihilizmą į dvi dalis: negatyvus ir pozityvus.
Negatyvus nihilizmas yra tas, kuriame Žmonija prisiriša prie kažkokių idealų, kad išgyventų. Kur žmonės aklai bando veikti pagal nubrėžtą moralę, tam, kad pasiektų aukštesnį pasaulį, net nežinodama ar iš tikrųjų tas kitas pasaulis egzistuoja, ar ne, bet tai daro, nes dauguma daro.
Kadangi Nihilizmas ateina iš lotynų kalbos nihil(niekas), čia „niekas” yra negatyvus, nes čia neigia „Aš esu“, neigia Gamtą. Tai yra - egzistuoti neegzistuodamas. Nežiūri į asmeninius norus, žudo idealus be klausimų ir aiškinimų. Išleidžia gyvenimišką, kosmišką energiją už tai, kas neatneš jokios naudos, tik žudo savo Laisvę ir Valią.

Pozityvus Nihilizmas, ar kaip Nietszche sakydavo: „Aktyvus Nihilizmas”, yra beveik tai, ką pasakė šis filosofas, bet ir pridedu mano Okultizmo požiūrį.
Čia Nihilizmas apima pilnai „Nieko“ supratimą, bet ir galų gale jis yra Viskas. Nes jame neigiama visą standartizuotą moralę ir bandoma nukreipti visas jėgas į Kūrybą ir į Chaosą.
Kūryba čia yra paneigti taisykles, kurios veža prie standartizuotos egzistencijos, ir sugrįžti į save, pabusti, ar kaip sakau: Dvasios persikėlimas. Taip bandydama atnešti atgal vieną iš mūsų epochų, kurioje bandė suprasti, kad Žmogus yra pasaulio centras, o ne esame kažkokiuose kosmų šachmatuose, kuriuos žaidžia kažkokia būtybė.
Čia yra už tai, kad būtume laisvi ir mąstytume ir veiktume pagal Meilės Valią. Neprisirišti nei prie vienos išorinės racionalios virvės, kuri panaikina bet kokią gyvenimo prasmę.
Atnešti naują Erą – Aš pats Era.

Štai Chaosas ir Kūryba: sunaikinti visas materialines ir dvasines piktožoles, kurios atnešė tiek daug blogių Žmonijai iki šiol. Chaosas, kuris atneštų gyvenimui - Niekas. Kreipti visas jėgas sunaikinti visas standartizuotas idėjas, kurios dar yra mintyse, ir tada pasekmė bus Kūryba. Taip sukurti naują vidinę tvarką, tapdamas Gyva Šventykla, atnešti gyvenimui Meilės Valią, be virvių ar pančių, be blogų pasekmių sau ir kitiems, tapti Egzistencijos Švyturiu,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą