2009-03-07

Sėkla - Oumou Seydou Tall, Senegalas/Gambija

Skaitydamas Oumou Seydou Tall istoriją matau vieną gražios ir retos rožės paveikslą, kuris įkvepia viltį ir atneša stiprias ryžto ir kitas meilės sėklas.

Tall yra didelė moteris stipri asmenybė, kuri dažniausiai kalba ir elgiasi tvirtai, bet niekada nepraranda savo saldžios ir nuoširdžios šypsenos.


Ji gimė Senegale 1957m. ir išvažiavo gyventi Gambijoje kai jai 17m. Ji yra išsiskyrusi ir turi vieną dukterį 24m., tačiau visiems, kurie ją pažista, susidaro toks įspūdis, kad ji jaučiasi atsakinga už visus vaikus.


Ji turi labai didelį bendravimo gabumą, ir bando pasinaudoti šį talentą padėti kitiems.

Nuo 1990m. ji yra SOS-Kinderdorf sekretorė ir viešųjų ryšio vadovė. Ši organizacija priima našlaičius ir vaikus, kurie buvo apleisti, ir stengiasi sumažinti šią problemą.

Taip pat yra Rotary narė ir tampa ryškia asmenybe šioje organizacijoje, pasinaudodama ja kaip priemone padėti visuomenei. Vienas pavyzdis buvo jos darbas Fajaroje, miestelis Gambijos pakrastyje, kur ji koordinavo projektus, kurie labai pagerino mokyklų, ligoninių ir vandens priėjimo būklę.


Tarp visų didelių kovų ir laimėjimų žmonėms, ypač vaikams, galima minėti Nacionalinės Imunizacijos Dienos realizaciją, nes tam jai reikėjo labai daug kovoti ir pratiškai vienai.


Poliomelitas yra liūdna problema, kuri yra daugelyje neturtingų šalių. Vaikas, kuris turi šią ligą visam gyvenimui turės rimtų judesio problemų.

Gambija nėra išimtis. Ir valdžia organizavo tokią programą, kuri imunizavo 90% visų vaikų. Pagirtina, tačiau 10% buvo pamiršti.

Šitie 10% yra ypač tie vaikai, kurie daugiau rizikos turi turėti šią ligą ir tie vaikai, iš Liberijos ir Sieros Leonės pabegėlių šeimų (šalys, kuriose yra daug vidinių konfliktų).


Tall noras buvo realizuoti vieną Nacionalinę Imunizacijos Dieną, kad vakcina pasiektų visus vaikus. Visa širdimi atsidavė šiam tikslui. Savo pastangų dėka pradėjo garsėti ir buvo pakviesta dalyvauti įvairose konferencijose ir susirinkimuose. Tačiau nepavykdavo gauti reikalingo rėmimo.

Po dar vieno susirinkimo, kur vėl nusivylė, palydėjo vieną iš dalyvių iki oro uosto. Tenai netyčia pamatė Patriką Changą, Taivano ambasarorių. Tall neabejodama bėgo iki jo ir paaiškino savo svajonę ir paprašė pagalbos. Po pusės metų ji gavo čekį, 150 tūkstančių dolerių sumai, ir po to pavyko gauti rėmimą iš įvairių valdžios sferų. 2007m. įvyko skiepijimo diena.


Visi pažįsta Tall kaip tą moterį, kuri visada kovos iki galo, už tai kuo tiki,


Vladas Bartochevis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą