2009-03-21

Sėkla - Shiministim, Izraelis

Shministim tai mokinių judėjimas Izraelyje, kurie dėl įvairių priežaščių yra prieš kraujo praliejimą ir karą. Jie atsisako eiti į kariuomėnę Izraelyje. Dėl savo pažiūrų dažnai yra baudžiami bei persekiojami.

Shiministim yra jauni žmonės apie 16, 17 ar 18 metų, kurie svajoja apie taiką tarp paliestiniečių ir izraeliečių bei visame pasaulyje. Su organizacijos Jewish Voice for Peace Shiministim siekia, kad apie juos sužinuotų kuo daugiau žmonių pasaulyje, tam kad Izraelio valdžia žinotų, kad jie nėra vieni ir kad pasaulis apie juos žino. Dėl savo “anipatriotiškumo” dažnai patenka į kalejimą, yra šantažuojami, išmetami iš mokyklos ir agresyviai kritikuojami.

Jau įvyko kelios tarptautinės kampanijos prieš Shiministim įkalinimą. Kaikurie iš jų buvo sulaikyti net kelis kartus.
Šiais laikais vienas iš geriausių kovos įrankių yra informacija. Šito ginklo griebiasi taip pat Shiministim- jeigu pasaulis apie juos žinotų ( ir rūpėtų), tai galėtų užtikrint jiems saugumą. Daugiau apie juos galima paskaityti organizacijos Jewish Voice for Peace puslapyje http://december18th.org/. Tame puslapyje taip pat galimą prisijungti prie sąrašo žmonių kurie palaiko Shiministim.

Apačioje galite pažiūreti trumpa filmuką, kuriame išsisako patys Shiministim, paaiškina kodėl nusprendė pasipriešinti savo šalies įstatymui ir jos politikai,


Rašo Dorota Snočik

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą